Hazai és nemzetközi együttműködések

A Kék Vonal alapítása óta tagja a Missing Children Europe-nak, az eltűnt és a szexuálisan kihasznált gyermekek érdekében létrejött európai föderációnak.

A 116 000 segélyvonal ma már az Európai Unió minden tagállamában elérhető, valamint Szerbiában és Albániában is, melyből 22 országban a Missing Children Europe szervezete működteti.

Minden tagszervezet az eltűnt és/vagy szexuálisan kihasznált gyermekek eseteivel foglalkozik, illetve ezen esetek megelőzésével, és az áldozatok, illetve családjaik támogatásával.

További információ: http://missingchildreneurope.eu/

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány hazai és nemzetközi együttműködéseket alakít ki annak érdekében, hogy a szökés/eltűnés jelenségére vonatkozó tapasztalatok minél szélesebb körben ismertté váljanak. A Kék Vonal küldetésének érzi, hogy az eltűnéses esetekben létező jó nemzetközi gyakorlatokat sikerüljön hazánkban is meghonosítani. Szakértői mindent megtesznek annak érdekében, hogy valós iránymutatást és támogatást adjanak a hazai és európai döntéshozóknak annak érdekében, hogy a szökések megelőzhetőek legyenek.

A missingchildren.eu oldal ún. cookie-kat használunk szolgáltatásaink teljesebb körű biztosításához.
Elfogadom
Elfogadom