Úgy érzem nem bírom tovább, megszököm!

Ha úgy érzed, nem bírsz egyedül megbirkózni egy konfliktus helyzettel, ha bántanak vagy elhanyagolnak, ott ahol élsz, érhető, ha megfordul a fejedben, jobb lenne innen eltűnni! Érezheted így magadat a saját családodban is, de egy gyerekotthonban vagy nevelőszülőknél élve is lehet ilyen kilátástalannak tűnő a helyzeted. Hívj minket a 116 000-án, írj nekünk, mi végighallgatunk, valóban meghallgatunk és segítünk átgondolni a lehetőségeidet!

A szökés egy nagyon veszélyes út, és sokszor a meglévő bajokat újabbakkal tetézi. És ezzel nem azt mondjuk, hogy maradj ott, ahol rossz neked, ahol bántanak! Gondolkozzunk közösen azon, hogy hogyan tudsz biztonság helyre kerülni vagy mitől változna a helyzet ott ahol most vagy!

A segítő beszélgetéshez nem kell elárulnod magadról adatokat. A beszélgetés – chatelés vagy levélváltás ingyenes és anonim. Viszont, ha szeretnéd, hogy konkrét segítséget szervezzünk neked, arra is van mód!

Ha családban élsz, fel tudjuk venni a kapcsolatot a Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal, aminek feladata, hogy gondoskodjon a gyerekek biztonságáról, testi-lelki veszélyeztetettségük megelőzéséről illetve elhárításáról. Lehet, hogy a szüleidnek is segítségre van szüksége, hogy jobb szüleid legyenek.

 


Ha nevelőszülőknél vagy lakás- illetve gyermekotthonban élsz, és nem akarsz tovább ott élni, akkor segítünk átgondolni ennek okait, előzményeit és a lehetséges utakat, ami vezethet az adott helyen való változások eléréséhez vagy a gondozási hely megváltoztatásához. Ebben együtt tudunk működni a gyermekjogi képviselőddel is, akihez bizalommal fordulhatsz, ha úgy látod, nem tudod megfelelően érvényesíteni az érdekeidet, vagy panaszt szeretnél megfogalmazni. Az ő feladatai közé tartozik, hogy korodnak megfelelő tájékoztatást nyújtson neked, segítsen abban, hogy meg tudd fogalmazni a problémáidat a gyermekotthon vezetője, vagy a gyámod irányába, valamint a megfelelő érdekképviseleti fórumhoz tud téged irányítani. Ha a velünk folytatott beszélgetés során úgy döntesz, hogy szeretnéd a mi segítségünket kérni a gyermekjogi képviselőddel való kapcsolatfelvételben, természetesen tudunk neked ebben segíteni, ha megadod a szükséges adataid. Ha úgy gondolod, hogy magad is fel tudod keresni a lakóhelyed szerinti gyermekjogi képviselőt, akkor a következő linken tájékozódhatsz elérhetőségeikről: gyermekjogi képviselők elérhetőségei

  

 

 

A missingchildren.eu oldal ún. cookie-kat használunk szolgáltatásaink teljesebb körű biztosításához.
Elfogadom
Elfogadom