Be szeretnék jelenteni egy eltűnt gyermeket

A Kék Vonal legújabb szolgáltatásának keretében lehetőségük nyílik a 0-18 éves korú gyermekek online fényképes keresésére, melyet gyermekek esetén csak a törvényes képviselő kezdeményezhet.

Kiskorú esetén csak a törvényes képviselőtől érkezett bejelentés esetén ajánljuk fel a kiskorú képének és adatainak a fényképes kereső oldalunkon keresztül való nyilvánossá tételét, és csak abban az esetben, ha már a rendőrségen is bejelentésre került az eltűnés.

Az adatok beérkezését követően a Kék Vonal munkatársa a Rendőrség körözési adatbázisában ellenőrzi, hogy szerepel e az eltűnt gyermek.  Ezen kívül gyermek eltűnése esetén a Kék Vonal a helyi Családsegítő és gyermekjóléti szolgálat felé is jelzi a gyermek eltűnését. Amennyiben a Rendőrség adatbázisában NEM szerepel a gyermek, a Kék Vonal erről értesíti az eltűnést bejelentő személyt, és ha számára szükséges, akkor más típusú intervenciót, illetve segítségnyújtást ajánl fel. Ha a Rendőrség adatbázisában is szerepel az eltűnt gyermek,  akkor a Kék vonal nyilvánossá teszi az eltűnt gyermek profilját a fényképes kereső weboldalán, illetve az Alapítvány hivatalos facebook oldalán. A fényképes keresés nem csak az online térben zajlik, hanem az eltűnt gyermekek ügyét szívükön viselő civilek is segíthetik munkánkat plakátok kihelyezésével.

A keresés ideje alatt Alapítványunk kapcsolatot tart mind az eltűnt személyért felelős rendőrségi előadóval, illetve a bejelentőt is támogatja, akinek a 116 000-n elérhető képzett ügyelők is rendelkezésére áll, ha beszélgetni szeretne, vagy támogatásra van szüksége ebben a rendkívül nehéz élethelyzetben.

A hivatalos keresés lezárását követően a weboldalról minden adatot törlünk, melynek a későbbiekben sem lesz nyoma az online térben.

Az online bejelntő űrlapot, amelyen bejelentheti eltűnt gyermekét a következő linkre kattintva érheti el: Online bejelentő adatlap

 

 

 

A missingchildren.eu oldal ún. cookie-kat használunk szolgáltatásaink teljesebb körű biztosításához.
Elfogadom
Elfogadom