Gyakori kérdések

Mit tehetek, ha egy felnőtt tűnt el?
A Kék Vonal eltűnt gyermekekkel és fiatalokkal kapcsolatos szolgáltatásait elsősorban gyermekek, illetve fiatal felnőttek esetében tudják igénybe venni. Az eltűnt gyermekek fényképes kereső szolgáltatásunkat csak 0-18 éves korú gyermek esetén tudja igénybe venni a törvényes képviselő.
Ha az eltűnt személy, akiért aggódik már elmúlt 18 éves, akkor is rendkívül fontos, hogy bejelentést tegyen a rendőrségen. Személyes segítséget is igénybe tud venni a helyi Család és Gyermekjóléti Szolgálattól, hisz egy családtag/ barát eltűnése egy olyan megterhelő élethelyzet, amelyben személyes támogatásra is szüksége lehet. Továbbá a 166 000-n képzett ügyelőink várják telefonhívását, akik segítenek átgondolni helyzetét, és a lehetséges lépéseket.


Hogyan tud segíteni a Család és Gyermekjóléti Szolgálat?
A Család és Gyermekjóléti Szolgálat szociális munkásai, és pszichológusai tudnak segíteni a gyermek további szökésének megelőzésében. Egy-egy család életében előfordulhatnak olyan időszakok, amikor segítség nélkül nem tudják megoldani a fennálló nehézségeket, krízishelyzeteket. Képzett segítő szakemberek a családkonzultáció, családterápia, a gyermek egyéni pszichológussal való együttműködése, vagy épp ezek együttes alkalmazásával segíthetnek a helyzetek rendezésében.


Milyen képet töltsek fel a bejelentő adatlapon?
A kép legyen jó minőségű, arcra fúkuszáló, mely a kinyomtatott plakátokon is jól látható.


Miért nem került fel a honlapra az eltűnt gyermek, akit bejelentettem?
A nyilvános oldalra nem automatikusan, hanem egy ellenőrzést követően kerülnek fel a keresett gyerekek. Csak 18 éven aluli gyermekeket áll módunkban keresni, akiknek az eltűnése már a rendőrségen is bejelentésre került. A Kék Vonal fényképes keresését a törvényes képviselők (szülők, és gyámok) kezdeményezhetik a bejelentő űrlap kitöltésével. Amennyiben Ön nem a gyermek törvényes képviselője, vagy az eltűnt személy már elmúlt 18 éves, illetve a rendőrségen még nem jelentették az eltűnést, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak sincs módja a gyermek adatainak megosztására.

 

A missingchildren.eu oldal ún. cookie-kat használunk szolgáltatásaink teljesebb körű biztosításához.
Elfogadom
Elfogadom